February 04, 2012

Алтанзул ба гиацинтын булцууг хэрхэн амраах вэ



Гиацинт болон алтанзулын булцууг хэрхэн амраах вэ? Хүмүүс янз бүрээр л хариулдаг. Зарим нь жил бүр амрааж байх хэрэгтэй гэж байхад зарим нь хоёр жил тутамд амраана ч гэнэ. Харин олон цэцэгчид болон экспертууд эдгээр цэцэгсийн булцууг жил бүр амрааснаар цэцэглэлтийг дэмжих, болон том цэцэг цэцэглэхэд тустай гэдэг дээр санал нийлдэг. 




Булцууг хэзээ амраах вэ?
Цэцэглэж дууссаны дараагаар навч нь шарлаад эхлэх үед булцууг амраах болсон гэж үздэг. 


Хадгалалт


Булцууг гарган авсаны дараагаар сорт сортоор нь ялгаарай. Хатсан навч зэргийг нь таслаарай. Булцууг 2-3 өдөр хатаасны дараагаар модон хайрцагт булцууг хадгалаж болно. Алтанзулын булцууг 20ºС температурт хадгалаж байгаад 17ºС температурт  8 сарын сүүл хүртэл хадгалдаг. Харин гацинтын булцууг  25ºС температураас 17ºС хүртэл 9-р сарын эхэн хүртэл хадгална.



No comments:

Post a Comment